WAAROM INVESTEREN BIJ LUM.INVEST?

BETROUWBARE PARTNER

Voor juli 2016 haalde Lunanime als productie-vennootschap rechtstreeks Tax Shelter op bij beleggers, maar door het grotere productievolume werkt zij sinds 2016 samen met Lum.Invest. Lunanime heeft voor al haar producties die gefinancierd werden door Tax Shelter de nodige fiscale attesten tijdig afgeleverd. Lunanime is een betrouwbare partner, aangezien ze het productieproces pas opstart wanneer de productie voldoende gefinancierd is en wordt gedekt door een gespecialiseerde Productieverzekering en Tax Shelter verzekering, bestemd om de voltooiing van de Audiovisuele Productie te verzekeren.

UW SCANDI SPECIALIST

Lum.Invest en Lunanime maken deel uit van Lumière Groep, waarover u hier meer kan lezen. Lumière is dé specialist als het gaat om content uit Scandinavië. Lumière stond als distributeur aan de wieg van de Nordic Noir hype in de Benelux: de Millennium trilogie, Wallander, Beck, The Bridge, Borgen, The Killing, Follow The Money, Occupied, en nog zoveel meer kwaliteitsreeksen bereikten de huiskamers via Lumière. Lumière blijft inzetten op kwaliteit uit het Hoge Noorden, zowel als distributeur en als producent. Het bedrijf kan rekenen op uitstekende banden met Scandinavische producenten, waardoor er vele projecten onze kant uitkomen. Zo haalde Lum.Invest in 2017 Tax Shelter op voor de volgende Scandinavische TV-series in coproductie met Lunanime: Hassel, The Team 2, Bullets, State of Happiness, STHLM Requiem.

ERVARING & UITGEBREID NETWERK

Lunanime heeft reeds een aanzienlijke ervaring opgebouwd in de productie van films en series (bekijk hier onze afgewerkte producties). Dit laat haar toe om een grondige selectie te doen van de levensvatbaarheid van de projecten, de betrouwbaarheid van de (co)producenten in te schatten en het verloop van de productie kritisch op te volgen en bij te sturen waar nodig.

VERZEKERING

Investeren in audiovisuele producties via Tax Shelter blijft een belegging die risico’s inhoudt. Daarom sluit Lunanime voor het goede verloop van de productie steeds een degelijke productieverzekering af. Bijkomend wordt per investering ook steeds een Tax Shelter verzekering afgesloten. Deze verzekering dekt enkel het fiscaal rendement, en niet het financieel rendement, zodat dit wel verloren kan gaan bij een faillissement van Lunanime.

Meer informatie over investeren bij Lum.Invest en de hieraan verbonden risico’s vindt u in de informatienota en risico’s (p.4) van Lum.Invest. Deze informatienota is niet onderworpen aan de goedkeuring van de FSMA.