La Naissance des Arbres

Regisseur & Scenarist: Laura Wandel
Producent: Dragons Films Productions (BE), Lunanime (BE)
Genre: Fictie, drama
Taal: Frans
Duur: 90′
Status: In ontwikkeling
Met de steun van: Wallimage, Franse Gemeenschap, VAF
Release: Voorjaar 2020

Synopsis: Nora (8) gaat naar een nieuwe school, waar ook haar broer Abel (10) zit. Maar daar ontdekt ze dat haar broer gepest wordt … Nora raakt verscheurd tussen de wil om haar broer te helpen en de behoefte om zich te integreren in haar nieuwe school. Haar vader spoort haar aan om te reageren, maar haar broer vraagt haar te zwijgen. Moet ze solidair zijn met Abel, of kiest ze toch voor haar eigen band met de nieuwe groep?

OVER DE FILM
Laura Wandel is geen onbekende in de filmwereld. Haar kortfilm ‘Les corps étrangers’ werd geselecteerd in de internationale competitie voor kortfilms op het Filmfestival van Cannes en reisde de wereld rond op festivals.
De regisseur wilt in deze film tonen hoe onze sociale angsten onze blik op de wereld kunnen beïnvloeden en hoe overtuigingen erin slagen om de werkelijkheid te transformeren. Met de school als metafoor voor het volwassen leven, en vanuit het perspectief van een kind, reikt ze een platform aan voor iedereen om even bij zijn eigen gedragingen stil te staan.

Welke morele grenzen kan een individu, op zoek naar een identiteit, verleid worden te overschrijden? Via het traject van Nora wilt de regisseur dat moment van kwetsbaarheid en net dat sleutelmoment in het leerproces onderzoeken. Want wat er in de sociale microkosmos van een school gebeurt, of het nu positief is of negatief, wordt intens beleefd en laat sporen na in elk van ons. We zijn immers allemaal kind geweest.