La Sirène

SYNOPSIS

1980. Abadan. De petroleumhoofdstad van Iran wordt belegerd door de Iraakse troepen, maar houdt voorlopig stand. Ondanks het beleg is de 14-jarige Omid in de stad achtergebleven bij zijn grootvader. Hij wil er wachten op zijn oudere broer die naar het front is getrokken. Hij leeft tussen een allegaartje van excentrieke personages die allemaal hun eigen reden hebben om in de stad te blijven.

Terwijl het net zich sluit en de stad elk moment dreigt te gaan vallen, probeert Omid zijn geliefden te redden door hen te laten inschepen op een oud schip dat hij heeft gevonden in de haven van Abadan en waarvan hij zijn eigen ark wil maken.

THEMA

Een prangende film over de ontwrichting in het Midden-Oosten en het woelige Irak van 1980, een thema dat anno 2019 niets aan actualiteit en urgentie heeft ingeboet, zeer integendeel. Bovenal ook een diepmenselijk verhaal, dat van àlle tijden is.

PRODUCTIEGEGEVENS

Lengte: 90 min.
Genre: Animatiefilm
Doelpubliek: Een volwassen publiek, geïnteresseerd in artistieke en cross-over films
Scenario: Djavad Djavahery
Regie: Sepideh Farsi
Productie: Les Films D’Ici (FR), Lunanime, Katuh Studio (DE)
Release: 2021

Er is een Tax Shelter investering mogelijk op deze productie. Neem contact op met ons voor meer informatie. We bezorgen u graag een simulatie op maat, of komen op uw aanvraag langs voor een vrijblijvende presentatie.