Lof voor The Barefoot Emperor én een Joseph Plateau Honorary Award voor Geraldine Chaplin

Peter Van Den Begin schittert opnieuw als koning Nicolas III.

Na een opgemerkte wereldpremière op het Toronto International Film Festival vorige maand heeft The Barefoot Emperor nu ook voet aan wal gezet op Belgische bodem. De film deed dat meteen in stijl: geen betere gelegenheid dan Film Fest Gent om deze parel van het duo Peter Brosens en Jessica Woodward op de Belgische cinefielen los te laten.

Hoofdrolspelers Peter Van Den Begin én Geraldine Chaplin – de oudste dochter van Charlie Chaplin – waren erbij en werden achteraf overladen met lof. Geraldine Chaplin werd bovendien bedacht met de Joseph Plateau Honorary Award. ‘Kafka meets Monty Python,’ aldus een filmcriticus, die de prent prompt bedacht met 4 sterren.

The Barefoot Emperor is het vervolg op ‘King of the Belgians’ van het Belgisch-Amerikaanse regie-duo Brosens en Woodworth. In die komische ‘documentaire’ roept Wallonië de onafhankelijkheid uit tijdens een staatsbezoek van de Belgische koning in Turkije. In ‘The Barefoot Emperor’ komt de toekomst van het uit elkaar vallende Europa in de handen van de laatste koning der Belgen te liggen. Chaplin speelt, op absurde wijze, een dubbelrol in een mysterieus Kroatisch sanatorium, waar de koning herstelt van een aanslag.

Vanaf 4 maart 2020 in de zalen, maar bekijk hier alvast de trailer.