State of Happiness II

Het eerste seizoen van STATE OF HAPPINESS vertelt het verhaal van de Westerse welvaart, een natie in verandering, een pioniersstad en bovenal van vier jonge mensen die in een wervelwind aan mogelijkheden terechtkomen tijdens de ‘boom’ van de Noorse olie-industrie.

Het tweede seizoen neemt ons mee naar de periode tussen 1977 en 1980. Dit is het tijdperk van de grote rampen. En de protagonisten uit het eerste seizoen worden niet gespaard. Door een blow-out op het Ekofi sk Bravo boorplatform spreidt een immense olievlek zich uit over de oceaan. De regionale visvangst lijdt onder dit drama en voor het eerst wordt het thema ‘Milieu’ op de politieke agenda gezet. In 1980 volgt het thema ‘Veiligheid’, nadat het Aleksander Kielland accommodatieplatform kapseist en 123 mensen omkomen. Dit is ook het moment waarop mensen geld beginnen te verdienen, sommigen zelfs meer dan ze aankunnen …

State of Happiness II toont ons hoe mensen omgaan met uitdagingen en hoe dat hen verandert, zowel op politiek als op persoonlijk vlak.

PRODUCTIEGEGEVENS
Taal:
Noors en Engels
Format/duurtijd: Fictiereeks, 8 x 45’
Genre: Drama
Scenarist: Mette Bølstad
Regie: Petter Næss & Ask Hasselbalch
Producent: Maipo Film
Coproducent: Lunanime
Acteurs: Anne Regine Ellingsæter, Bart Edwards, Amund Harboe
Met steun van: NRK (Norwegian Broadcasting corporation),
NFI (Norwegian Film Institute)
Release: Lente 2021

Er is een Tax Shelter investering mogelijk op deze productie. Neem contact op met ons voor meer informatie. We bezorgen u graag een simulatie op maat, of komen op uw aanvraag langs voor een vrijblijvende presentatie.