The Team 2

Genre: Fictiereeks
Duur:
8 x 58′
Regisseur:
Kasper Gaardsøe (The Team 1, Dicte)
Scenaristen: Mai Brostrom, Peter Thorsboe, Kari Vidø & Jesper Bernt
Belgische cast: Lynn Van Royen (Marsman, Spitsbroers, Beau Séjour), Soufiane Chilah (Home, Black), Tom Vermeir (Belgica), Dahlia Pessemiers, Joren Seldeslachts (Spitsbroers, Beau Séjour), Dikra El Bacha, Abdel Malik Farhouni, Lucas Van den Eynde, Steve Geerts
Internationale cast: Jürgen Vogel (Tatort), Marie Bach Hansen (The Legacy), Sarah Perles
Producenten: Network Movie (D), Lunanime (B), Nordisk Film (DK) en Superfilm (A)
Start Shoot: Juni 2017
Release België: 23/7 op Telenet Playmore; 24/8 op DVD; voorjaar 2019 op VTM

Meer over THE TEAM 2

Een zevenvoudige moord in een pension in de Deense moerasgebieden brengt een team van onderzoekers uit Denemarken, Duitsland en België samen. Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt de rechercheurs al snel naar de internationale kunsthandel en een breed uitgesponnen netwerk van vluchtelingen. THE TEAM 2 is het vervolg op het succesvolle eerste seizoen.

België zal opnieuw een prominente rol spelen en bijgevolg zullen veel opnames in ons land doorgaan. Door het grote aandeel Vlaamse cast werd THE TEAM 1 omarmd als een Vlaamse serie en dit door een zeer groot en divers publiek. Het eerste seizoen van THE TEAM haalde in 2015-2016  bij VTM gemiddeld 541.000 kijkers, en had een marktaandeel van 22,5%. THE TEAM I was daarmee voor VTM één van de best scorende buitenlandse series in jaren. In Denemarken was de reeks even populair als The Killing en Borgen. In Duitsland was THE TEAM I ook een doorslaand succes evenals in Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Binnen Europa keken meer dan 10 miljoen mensen naar THE TEAM I, verspreid over 10 zenders in 10 landen.

Ongeveer 30% van het totale budget komt uit Vlaanderen. 50 van de in totaal 112 draaidagen vinden plaats op verschillende locaties in België. Een vaste ploeg van 20 mensen draait mee gedurende de gehele tournage. Een nog uitgebreidere Belgische equipe zal op de set staan van THE TEAM II tijdens de meer dan twee maanden durende draaiperiode in België. Behalve één van de hoofdrollen levert België op artistiek vlak nog de costume designer met Catherine Van Bree en Ann Lauwereys, sound engineer Timothy Van Nieuwenhuise en Geert Vlegels, make up artist Esther De Goey en art director Steven Liegeois. Ook alle technische hoofdfuncties, key grip en gaffer, alsook alle technische materiaal voor de hele shoot komt uit België.