Coppelia

Coppelia is een originele familiefilm gebaseerd op de moderne vertaling van het klassieke ballet. In deze unieke, internationale productie waarin animatie en ballet gecombineerd worden, speelt sterdanseres Michaela DePrince de hoofdrol naast de Braziliaanse danser Daniel Camargo. Verder bestaat de cast uit Igone de Jongh, Irek Mukhamedov, Darcey Bussell en Jan Kooijman. NRC nam alvast een kijkje op de set, lees er hier alles over.

Synopsis
In dit moderne sprookje wordt de prille liefde tussen Zwaantje en Frans bedreigd door de wonderschone Coppelia. Zij is de schepping van Dr Coppelius, een plastisch chirurg die de dorpsbewoners verleidt met het idee van perfecte schoonheid. Ook Frans wordt door haar betoverd. Maar de eigenzinnige Zwaantje ontdekt dat Dr Coppelius vooral kwaad in de zin heeft. In zijn ‘schoonheidssalon’ steelt hij unieke karaktereigenschappen. Het met liefde gevulde hart van Frans is het laatste dat hij nodig heeft om Coppelia tot leven te wekken. Zwaantje doet al het mogelijke om Frans voor een verschrikkelijk einde te behoeden.

Thema

Het Nationale Ballet maakt een animatiefilm met echte dansers erin van het gemoderniseerde Coppelia-ballet. Het is een liefdesverhaal, gebaseerd op de moderne vertaling die Ted Brandsen in 2008 maakte van het klassieke 19e eeuwse ballet naar het verhaal van de Duitse schrijver E.T.A. Hoffmann.

Taal: non spoken
Format/duurtijd: langspeelfilm, 80 min.
Genre: hybride animatiefilm: 2D, 3D en live action – familiefilm
Scenarist: Tamara Bos, herschreven door Jeff Tudor, Steven De Beul en Ben Tesseur
Regisseur: Jeff Tudor, Steven De Beul en Ben Tesseur
Producent: Submarine BV & 3Minutes West VOF
Coproducent: Motion Works GmbH & Lunanime BVBA
Acteurs: Jan Kooijman: acteur, presentator, danser
Darcey Bussell: geprezen als een van Engelands beste ballerina’s,
televisiester Michaela De Prince: Nationale Ballet Amsterdam
Daniel Camargo: Nationale Ballet Amsterdam
Vito Mazzeo: Nationale Ballet Amsterdam

Met steun van: Het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds, Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Nord Media, Mitteldeutsche Medienförderung, Deutscher Filmförderfonds, Creative Europe – MEDIA Programma van de Europese Unie, AvroTros en MDR/Arte.
Release: December 2020

Er is een Tax Shelter investering mogelijk op deze productie. Neem contact op met ons voor meer informatie. We bezorgen u graag een simulatie op maat, of komen op uw aanvraag langs voor een vrijblijvende presentatie.