Lum.Invest

De afgelopen vijfentwintig jaar is Lumière Groep met haar activiteiten in distributie, productie en cinema uitgegroeid tot een gevestigde waarde binnen de audiovisuele wereld in de Benelux.

Lumière Invest werd op 7 juli 2016 opgericht binnen Lumière Groep als Tax Shelter tussenpersoon en heeft als maatschappelijk doel productievennootschappen (in eerste instantie Lunanime) en investeerders met elkaar in contact te brengen zodat bedrijven door middel van een investering in Tax Shelter een deel van de belastbare gereserveerde winst kunnen vrijstellen. Lumière Invest zal ervoor zorgen dat hiertoe een raamovereenkomst wordt afgesloten tussen de investeerder en de productievennootschap

WAAROM INVESTEREN VIA LUM.INVEST

BETROUWBARE PARTNER

Lumière Invest haalt in eerste instantie Tax Shelter op voor Lunanime, de productie afdeling van Lumière Groep. Lunanime heeft voor al haar producties die gefinancierd werden door Tax Shelter de nodige fiscale attesten tijdig afgeleverd. Lunanime is een betrouwbare partner, aangezien ze het productieproces pas opstart wanneer de productie voldoende gefinancierd is en wordt gedekt door een gespecialiseerde Productieverzekering en Tax Shelter verzekering, bestemd om de voltooiing van de Audiovisuele Productie te verzekeren.

UW SCANDI SPECIALIST

Lumière Invest en Lunanime maken deel uit van Lumière Groep, waarover u hier meer kan lezen. Lumière is dé specialist als het gaat om content uit Scandinavië en stond als distributeur aan de wieg van de Nordic Noir hype in de Benelux. De Millennium trilogie, The Bridge, Borgen, The Killing en nog zoveel meer kwaliteitsreeksen bereikten de huiskamers via Lumière. Zowel als producent als distributeur blijft Lumière inzetten op kwaliteit uit het Hoge Noorden en door de uitstekende banden met Scandinavische producenten blijven er veel projecten onze kant uitkomen.

ERVARING & UITGEBREID NETWERK

Lunanime heeft reeds een aanzienlijke ervaring opgebouwd in de productie van films en series en beschikt over haar eigen in-house animatiestudio (bekijk hier onze afgewerkte producties). Lumière Groep bouwde doorheen de jaren een groot netwerk uit, wat haar toelaat om een grondige selectie te doen van de levensvatbaarheid van de projecten, de betrouwbaarheid van de (co)producenten in te schatten en het verloop van de productie kritisch op te volgen en bij te sturen waar nodig.

Het feit dat Lumière Groep niet alleen als producent actief is, maar ook als distributeur en cinema uitbater is een positief gegeven voor de productiehuizen waarmee ze samenwerken, die op deze manier ook een garantie krijgen dat hun titel op een kwalitatieve manier in de markt zal worden geplaatst.

VERZEKERING

Investeren in audiovisuele producties via Tax Shelter blijft een belegging die risico’s inhoudt. Daarom sluit Lunanime voor het goede verloop van de productie steeds een degelijke productieverzekering af. Bijkomend wordt per investering ook een Tax Shelter verzekering afgesloten. Deze verzekering dekt enkel het fiscaal rendement en niet het financieel rendement, waardoor dit wel verloren kan gaan bij een faillissement van Lunanime.

Meer informatie over investeren bij Lumière Invest en de hieraan verbonden risico’s vindt u in de informatienota en risico’s (p.4) van Lumière Invest. Deze informatienota is niet onderworpen aan de goedkeuring van de FSMA.