Lumière Groep

Lumière Groep is actief in de filmwereld als producent van fictie en animatie met een in-house animatiestudio, als distributeur van een rijk aanbod in films en series, en is tevens uitbater van vier stadsbioscopen in Brugge (Lumière Brugge), Antwerpen (Cinema Cartoon’s en Lumière Antwerpen) en Mechelen (Lumière Mechelen).

We stellen ons graag aan je voor in deze video:

[/cs_section]

Productie:

Lunanime & StudioLumière

Lunanime & StudioLumièreLunanime & StudioLumière

Lunanime is een Gents productiehuis dat in 2008 werd opgericht binnen de Lumière Groep. Het bedrijf richt zich op de productie van fictie- en animatieprojecten (langspelers, kortfilms en series).
De animatieprojecten worden allemaal in-house geproduceerd in de animatiestudio StudioLumière. De studio is gespecialiseerd in traditionele animatie (op papier) en 2D computer animatie.
Lunanime zal zich de komende jaren verder toeleggen op een aantal Nederlandstalige langspeelfilms, coproducties van buitenlandse films en internationale coproducties voor televisie. Ook de animatiestudio is in volle ontwikkeling. Jaarlijks wordt er in de studio aan een drietal korte films getekend, aangevuld met coproductie op animatiefilms en -series.

Al deze projecten hebben stuk voor stuk de typische stempel van het huis: kwaliteit voor een zo breed mogelijk publiek. Een overzicht van de gerealiseerde en toekomstige producties kan je hier vinden.

DISTRIBUTIE:

Lumière Publishing

Lumière Publishing is een onafhankelijke distributeur van kwaliteitsvolle films, series en animatie. LA MEGLIO GIOVENTÙ, WALLACE & GROMIT, THE IRON LADY en SHAUN THE SHEEP vormen slechts een greep uit de titels die tot op heden werden gedistribueerd. Enkele van de recente successen in de bioscoop, op televisie, video-on-demand en DVD zijn Lukas Dhonts alomgeprezen filmdebuut GIRL, BOYHOOD, LEVIATHAN, TURIST, BORGEN, LOVELESS en THE SQUARE.

Het brede publiek kent Lumière ook als kwaliteitslabel van Scandinavische (crime)series, zoals WALLANDER, BECK, MILLENNIUM, THE KILLING, THE BRIDGE en zoveel meer.

De dvd’s en Blu-rays van Lumière Publishing worden in de Benelux verdeeld via haar dochteronderneming Lumière Home Entertainment, en haar webshop. Sinds juni 2017 verkoopt Lumière haar series ook digitaal via mylum.tv.

Meer informatie over Lumière en haar volledige catalogus kan je vinden op www.lumiere.be.

BIOSCOPEN:

Lumière CINEMA & CINEMA CARTOON’S

Momenteel baat de Lumière Groep 4 bioscopen uit: Cinema Lumière in Brugge (4 zalen), Cinema Lumière in Mechelen (3 zalen), en in Antwerpen Cinema Cartoon’s (3 zalen) en Cinema Lumière (2 zalen). Deze cinema’s hebben een gevarieerde namiddag- en avondprogrammatie. Het aanbod bestaat voor het overgrote deel uit Europese films. Cinema Lumière Brugge beschikt over het felbegeerde kwaliteitslabel ‘Europa Cinema’.

Meer informatie kan je vinden op www.lumiere-mechelen.bewww.lumierecinema.be, www.cinemacartoons.be, www.lumiere-antwerpen.be